'; Plast-dilemma | cNyeAsker
Jeg er 15 år gammel og går i 10. klasse på Spikkestad ungdomsskole. Driver med musikk og karate på fritiden, noe som fører til mye kjøring, men vi kjører kun el-bil. Er allerede vegetarianer og passer på å resirkulere. Gleder meg til å komme i gang med denne spennende utfordringen.
Min utfordring
Unngå all unødig emballasje og finne miljøvennlige alternativer.

I dag gikk jeg til skolen med handlenettet i ryggsekken. Dette er ikke akkurat noe jeg, som den yngste i familien, gjør særlig ofte, men jeg tenkte at nå som jeg er med på cChallenge, så burde jeg virkelig gjøre en innsats. Min utfordring er å unngå alt unødig emballasje i en måned, og da må jeg jo selvsagt unngå bruken av handleposer også.

Denne utfordringen gjør virkelig at man begynner å tenke på hvor stort forbruk man egentlig har. Derfor var det første jeg tenkte på da jeg kom inn i butikken hvor mye av det som sto på hyllene som kom til å kastes. All maten, med unntak av frukten, er pakket inn i plastikk som går rett i søpla når det kommer i hus. Selv når man er oppmerksom på dette er det ikke så mye man kan gjøre. Man trenger jo mat uansett.

Nå er vi på den tredje dagen av utfordringen, og frem til min utflukt til butikken, har det gått uten problemer. I dag støtte jeg nemmelig på et problem jeg ikke hadde tenkt over: Selv om frukten ikke er pakket inn i plast når den ligger i hyllene, så er man nødt til å legge dem i plastposer når man tar dem til kassa. Ja, ja. Det var ikke så mye jeg kunne gjøre da jeg sto der i butikken og skulle kjøpe epler. De må jo veies i kassa, og jeg hadde ikke noe annet jeg kunne legge dem i, i alle fall ikke noe som veier lite. Jeg tenkte nå i alle fall at jeg skulle ta med den samme posen neste gang jeg var i butikken, slik at jeg kunne bruke den mer enn en gang før den gikk i søpla. Desverre gikk ikke det helt som planlagt. Fruktposen revnet mens den lå oppi handlenettet, altså gikk planen min i vasken.

Planen om å bruke handlenett i butikken funket bra, men jeg må virkelig prøve å finne en løsning på problemet mitt med poser til frukt. Om noen har et forslag om hva jeg kan bruke isteden for fruktposene, så er jeg glad for å høre det. Utenom det går heldigvis utfordringen bra. Får håpe det varer.