'; Plast-Politiet | cNyeAsker
Jeg er 15 år gammel og går i 10. klasse på Spikkestad ungdomsskole. Driver med musikk og karate på fritiden, noe som fører til mye kjøring, men vi kjører kun el-bil. Er allerede vegetarianer og passer på å resirkulere. Gleder meg til å komme i gang med denne spennende utfordringen.
Min utfordring
Unngå all unødig emballasje og finne miljøvennlige alternativer.

Nok en gang er det alt for lenge siden jeg har oppdatert dere om utfordringen min. Nå er vi midt i en prøve-periode på skolen, og da får jeg ikke like mye tid til å skrive. Ja, ja. Da har jeg har i alle fall mye å skrive om de neste par dagene.

Jeg kan jo starte med å fortelle om at moren min og jeg ble plast-politi i konfirmasjonen til kusinen min. Vi endte opp med å hjelpe til en del på kjøkkenet under feiringen, og det var da vi oppdaget at søppelet ikke ble sortert. Det er forståelig at de ikke tenkte på resirkulering akkurat den dagen, for jeg vet av erfaring at det er mye stress med å organisere en konfirmasjon. Allikevel var det litt vondt å se at både plast, papir og resteavfall ble sluppet oppi samme søppelkasse. Dette måtte vi gjøre noe med!

Om de ikke sorterte søppelet, måtte vi vel bare å gjøre det for dem. Vi så litt rundt på kjøkkenet og fant en plastpose som skulle kastes. Yes! Den kunne vi få bruk for. Plastposen kom jo til å ende oppi søpla uansett. Da kunne den like gjerne brukes til resirkulering. Moren min og jeg gikk faktisk så langt at vi sto der i bunad og kofte og sorterte gjennom søppelet i søppelkassa. Alt av plast ble lagt over i plastposen vi hadde funnet. Siden denne utfordringen startet, har jeg begynt å tenke mye mer over miljøet. Da innser man fort hvor viktige tiltak som resirkulering er. Det var litt vondt å se at det ikke ble resirkulert i konfirmasjonen, så det måtte vi bare gjøre noe med.

IMG_3084

Det er litt rart at det bare er et par dager igjen av denne utfordringen. Har jeg virkelig vært plast-politi i en måned allerede? Ja, ja. Det er ikke sånn at jeg kommer til å droppe alle de nye miljø-tiltakene mine når måneden er ferdig. De må jeg fortsette med. Nå kommer jeg jo til å få dårlig samvittighet om jeg tar imot en pose i kassen på butikken.