'; Ringvirkninger | cNyeAsker
Jeg er 15 år gammel og går i 10. klasse på Spikkestad ungdomsskole. Driver med musikk og karate på fritiden, noe som fører til mye kjøring, men vi kjører kun el-bil. Er allerede vegetarianer og passer på å resirkulere. Gleder meg til å komme i gang med denne spennende utfordringen.
Min utfordring
Unngå all unødig emballasje og finne miljøvennlige alternativer.

Da er vi allerede en uke ut i denne utfordringen! Foreløpig har jeg ikke møtt på noen store utfordringer, men jeg har begynt å tenke over hvor mye vi egentlig forbruker.

I det forrige innlegget mitt skrev jeg om hvor mye unødig emballasje som blir brukt i butikken, og dette er noe jeg har tenkt en del over siden sist. Så godt som alt man finner i butikken er pakket inn i forskjellige typer emballasje. De eneste unntakene er frukt og smågodt, og det er man jo nødt til å legge i poser når man tar det til kassa. Jeg skjønner godt at man må gjøre dette, men det finnes vel mer miljøvennlige løsninger?

Hvorfor bruker man ikke resirkulerte materialer til å lage posene som brukes til frukt og smågodt? Eventuelt kunne man lage fruktposer som kan brukes mer enn én gang. Det er mulig for produsentene av denne typen produkter å finne mer miljøvennlige alternativer, men vanligvis blir det ikke gjort likevel. Kanskje det er litt dyrere å produsere, men er det ikke verdt det for å hjelpe miljøet vårt?

Siden denne utfordringen startet, har hele familien blitt mer miljøbevisste. Vi bruker søppelposer og hundeposer som brytes ned fortere, vi bruker handlenett i stedet for plastposer, og vi har blitt nøyere med resirkulering. Jeg har merket at jeg har begynt å stappe søppelet i lomma hvis jeg er på et sted hvor de ikke resirkulerer. Da kan jeg jo bare kaste det i riktig søppelkasse når jeg kommer hjem! Tidligere i uka endte til og med faren min opp med å kjøpe en bambus-tannbørste da han trenge ny.

54514725690__F51853DB-963F-4DF5-85F0-8B9EE15E3A6E

Heldigvis har ikke den første uken av denne utfordringen ført med seg noen uoverkommelige utfordringer, og det er en glede å se at mengden søppel har minket etter at cChallenge startet.