'; Vanskeligere enn jeg hadde trodd | cNyeAsker
Jeg er 15 år gammel og går i 10. klasse på Spikkestad ungdomsskole. Driver med musikk og karate på fritiden, noe som fører til mye kjøring, men vi kjører kun el-bil. Er allerede vegetarianer og passer på å resirkulere. Gleder meg til å komme i gang med denne spennende utfordringen.
Min utfordring
Unngå all unødig emballasje og finne miljøvennlige alternativer.

Da jeg først ble bedt om å ta del i denne utfordringen ble jeg utrolig spent. Det virket interessant å jobbe for å endre en miljøskadelig uvane til et mer miljøvennelig alternativ, men så begynte jeg å tenke. Hva kan jeg egentlig gjøre i denne perioden?

Jeg er jo allerede vegetarianer, og hele familien passer på å resirkulere. Det hadde vært mulig å kutte ned på bilkjøringen, men det blir for vanskelig å få hele familien til å kutte ut bilen i en måned. Dessuten kjører vi jo allerede el-bil! En stund vurderte jeg å kutte ut, eller kutte ned, på bruk av elektrisitet, men så kom jeg på at vi er midt i tentamensperioden. I tillegg trenger man jo datamaskin og elektrisitet til mesteparten av hjemmeleksene. Derfor valgte jeg til slutt, etter mye vurdering og fundering, denne utfordringen: Den neste måneden skal jeg unngå all unødig emballasje og prøve å finne miljøvennelige alternativer.

Dette prosjektet trengte mer planlegging enn jeg hadde trodd. Først tenkte jeg at jeg i alle fall kunne droppe plastposer når jeg handler, så jeg foreslo at hele familien kunne bruke handlenett i en måned. Da kom moren min på noe jeg ikke hadde tenkt på. Familien min pleier å bruke handleposer som søppelposer, så om vi ikke bruker handleposer, vil vi jo ende opp uten poser til søppla. Dette måtte vi finne en løsning på.

Nå var jeg nødt til å lete etter miljøvennelige plastposer. Det var da jeg kom over et produkt ved navn BioBag, en avfallspose laget av fornybare råvarer som brytes ned på kun 10-45 dager. Perfekt! Da gikk vi til innkjøp av to pakker. Får håpe at det blir nok til en måned.

Siden vi også har to hunder, fant jeg ut at vi kunne trenge en erstatning for hundeposene vi vanligvis bruker. Heldigvis fant vi ut at det finnes en type hundeposer som brytes ned på mye kortere tid. Selv pakken var laget av resirkulert materiale!

Da var vi offisielt i gang. Jeg er spent på å se hvordan dette prosjektet kommer til å gå og hvilke utfordringer jeg møter på veien. Lykke til til alle dere andre som holder på med denne utfordringen!